Dün Hürriyet Gazetesi’ne ait internet sayfasında şirketimizin adı geçirilerek yapılan haber, gerçekler çarpıtılarak yayımlanmış bir haberdir. Aynı gazeteci daha önce yaptığı benzer haberler nedeniyle mahkemeye verilmiştir. Bu haberleri kasıtlı olarak yaptıran sanatçı Çelik de mahkemeye verilmiştir.

Şirketimiz Türkiye'nin en büyük müzik kataloğuna sahip, bünyesinde 80.000’den fazla şarkı bulunan, tüm hakları ile bu şarkıların sahibi olan büyük bir gruptur ve en dikkat ettiği konu sanatçı haklarıdır ki; tüm sahibi olduğu kataloglarla ilgili de yorumcu meslek birliğine düzenli ödemeler yapan şirketlerden biridir.

Kendi sahibi olduğu 12 müzik şirketinin yanında, yaklaşık 180 müzik şirketinin de Türkiye’de şarkılarını pazarlamakta ve haklarını temsil etmektedir.

Uzun yıllardır da başta Universal Müzik olmak üzere; diğer yabancı şirketlerin Türkiye haklarını temsil etmiştir. Haberde bahsi geçen Universal Müzik Türkiye isimli batmış ve şirket olarak 10 yıldan fazla süredir faaliyetlerine devam etmeyen bu şirketten, geçmişe dönük alacaklarımız için açılan icra davamız da halen devam etmektedir. Batmış ve iflas davası süren bu şirketle ilgili yapılan haberlerin hiçbir şekilde bizim kayıtlarımızda bulunan ve daha önce satın aldığımız Raks Müzik, Neşe Müzik, Mars Müzik ve S Müzik şirketlerine ait albümler ve şarkılarla ilgisi yoktur.

Çarpıtılarak verilmiş bu haberler ve art niyetli olarak bu haberleri yayan birkaç kendini bilmez kişi için gerekli hukuki işlemler başlatılacaktır.

Deniz Erdem                                                                                                                                                                                                                                                  Avrupa Müzik Genel Müdürü